Crypto-Prijzen.nl

ADDX CCO: We bieden beleggers een hoger rendement als we onze doelstellingen niet halen

ADDX CCO: We bieden beleggers een hoger rendement als we onze doelstellingen niet halen

UOB en digitale effectenbeurs ADDX hebben de voltooiing aangekondigd van de digitalisering en digitale bewaring van de inaugurele, aan duurzaamheid gerelateerde obligatie die onlangs door Sembcorp Industries is gelanceerd.

Het initiatief komt te midden van een toename van het gebruik van digitale effecten om de efficiëntie van obligaties en andere vastrentende instrumenten te verbeteren.

Oi Yee Choo, Chief Commercial Officer van ADDX, bespreekt een nieuwe samenwerking met UOB in een interview met Invezz.

Vraag: UOB en digitale effectenbeurs ADDX werken samen om een snellere verwerking en beheer van digitale obligaties te realiseren. Hebben digitale obligaties de status van effecten? Zo ja, anticipeert u op regelgevingsproblemen?

Ja, digitale obligaties van ADDX hebben de status van effecten. ADDX wordt gereguleerd door de Monetary Authority of Singapore (MAS) als een digitale effectenbeurs. We hebben MAS licenties voor de uitgifte, bewaring en secundaire handel van digitale effecten, ook wel security tokens genoemd.

MAS stelt zich op het standpunt dat digitale effecten en traditionele effecten op dezelfde manier zullen worden gereguleerd onder de bestaande effectenwetgeving van Singapore – de Securities and Futures Act (zie de MAS aankondiging hier).

Uitgevende instellingen en beleggers die met ADDX werken, hebben daarom de zekerheid dat de digitale effecten of tokens die ADDX uitgeeft in verschillende activaklassen – inclusief digitale obligaties, aandelen, fondseenheden en gestructureerde producten – volledig gereguleerd zijn.

Vraag: Wat zijn de voordelen van beleggen in digitale obligaties ten opzichte van gewone obligaties? Hebben ze nadelen?

Over het algemeen zijn digitale obligaties efficiënter te beheren en kunnen ze in fracties worden aangeboden. Dit helpt individuele geaccrediteerde beleggers om toegang te krijgen tot anders onbereikbare obligaties en om een gekalibreerde positie in te nemen die past bij hun portefeuilles. ADDX is in staat om de minimale inschrijvingsgrootte voor digitale obligaties te verlagen van ongeveer US $ 200.000 tot ongeveer US $ 20.000.

Digitale obligaties – en meer in het algemeen digitale effecten – zijn een relatief nieuwe ruimte, die de afgelopen drie jaar is ontstaan. Sommige beleggers zijn misschien minder bekend met deze producten en moeten mogelijk de tijd nemen om er meer over te lezen.

ADDX Chief Commercial Officer Oi Yee Choo. 

Vraag: Zijn digitale obligaties een goede waardeopslag, zoals Bitcoin lijkt te zijn geworden?

Als waardeopslag verschillen digitale obligaties niet van traditionele obligaties. De waarde van een obligatie wordt afgeleid van de kredietwaardigheid van het bedrijf dat deze uitgeeft.

Vraag: Duurzaamheidsgebonden obligaties lijken een zeer nobel initiatief, dat blijk geeft van zorg voor het milieu. Hoe waarschijnlijk is het dat emittenten van obligaties hun doel zullen halen?

Uitgevende instellingen van aan duurzaamheid gekoppelde obligaties stellen doorgaans doelen die zinvol en haalbaar zijn. De obligatie is een manier voor de emittent om zich publiekelijk aan het doel te binden.

Vraag: Sembcorp geeft een aan duurzaamheid gerelateerde obligatie uit, waarmee het zich heeft verbonden tot een doelstelling om de intensiteit van de broeikasgasemissies tegen 31 december 2025 te verminderen tot 0,40 ton kooldioxide-equivalent per megawattuur of lager. Als de doelstelling niet wordt gehaald, zal de couponrente van obligaties met 0,25 procentpunt per jaar stijgen. Betekent dit dat het inkomen dat een belegger kan verwachten te ontvangen terwijl hij de obligatie aanhoudt, met 0,25 procentpunt per jaar zal stijgen als Sembcorp zijn doel niet haalt? Kunt u dit wat nader toelichten aub?

Ja, uw interpretatie is correct. Voor deze obligatie geldt dat als de uitgevende instelling de duurzaamheidsdoelstelling niet haalt, de couponrente stijgt met 0,25 procentpunt, vanaf de eerste couponbetaling na 1 april 2026. Dit betekent een hoger rendement voor beleggers als de doelstelling niet wordt gehaald.

The post ADDX CCO: We bieden beleggers een hoger rendement als we onze doelstellingen niet halen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*