Crypto-Prijzen.nl

AAVE lanceert Lens Protocol, geïmplementeerd op Polygon Mumbai

AAVE lanceert Lens Protocol, geïmplementeerd op Polygon Mumbai

Het team van AAVE (AAVE/USD) heeft Lens ontwikkeld, een gedecentraliseerd protocol voor sociale grafieken dat makers in staat stelt om eigenaar te worden van de links in de sociale grafiek die hen verbindt met hun gemeenschap, meldde Mirror. Met Lens kunnen gebruikers berichten publiceren en verzamelen, profielen maken en volgen, en meer.

Het is EVM compatibel en in ontwikkeling, maar er is een versie geïmplementeerd op het Polygon Mumbai testnet (MATIC/USD).

Door een mix van opslag op het Lens Hub contract en callbacks die aangepaste logica bieden via modules of NFT’s, houdt de Lens Hub interacties bij.

Profielen

Profielen kunnen worden aangemaakt met een handle, een profielafbeelding en een Follow module en Follow NFT URI. Wanneer een gebruiker een profiel aanmaakt, wordt er een Lens Hub NFT op zijn account geslagen.

Volgend

Er zijn twee manieren om een profiel te volgen: Volg modules en volg NFT’s. Volgmodules zijn contracten waarin de regels voor nieuwe volgers worden vastgelegd. Typen van de volgende modules zijn onder meer:

  • Vergoeding — alle accounts kunnen u volgen, maar ze moeten een vergoeding betalen
  • Toegestaan: alleen accounts die u hebt goedgekeurd, kunnen u volgen

Nadat u een profiel hebt gevolgd, voegt u Follow NFT’s toe aan volgersaccounts. Het volgen van een profiel wordt geleverd met alle NFT interoperabiliteit en functionaliteit. Extra’s kunnen zijn: gated token-inhoud, airdrops of het vasthouden van een waardevol stuk digitale kunst.

Publiceren

Lens Hub maakt en slaat berichten op door een referentie- en verzamelmodule te bieden, evenals een inhoudsreferentie. Een referentiemodule is een contract waarin de regels voor het becommentariëren en spiegelen van de publicatie worden gespecificeerd. Collect modules bepalen de regels voor postverzameling. Een inhoudsreferentie is een URL die verwijst naar inhoud buiten Lens.

Mirror

Wanneer een bericht wordt ‘gespiegeld’, slaat Lens het oorspronkelijke berichtprofiel en de publicatie-ID op als een nieuw bericht. Omdat de Mirror het originele bericht kan aangeven, worden er geen inhoudsreferenties opgeslagen.

Handtekeningen

De metatransactiebenadering is naar voren gekomen als een goede ontwerpkeuze om publicatie met handtekeningen mogelijk te maken. LENS ondersteunt transacties met handtekeningen voor spiegelen, posten, volgen, becommentariëren, verbranden en meer.

Verzenders

Om veiligheidsredenen kunnen profielen een “verzender” specificeren. Dit is een account dat een profiel dient. Het kan toegang delen of fungeren als een vorm van delegatie. Dispatchers kunnen profielinformatie posten, spiegelen, bijwerken en reageren. Ze kunnen alleen worden bijgewerkt door de profieleigenaar.

Het bericht AAVE lanceert Lens Protocol, geïmplementeerd op Polygon Mumbai verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*