Crypto-Prijzen.nl

Aandelen stijgen, Bitcoin stijgt met 6% – Marktupdate

Aandelen stijgen, Bitcoin stijgt met 6% – Marktupdate

Amerikaanse aandelen kwamen vrijdag goed uit de verf, met grote winsten in alle indices die de hoop op een beter einde van een zeer volatiele week versterkten.

In de vroege handel is de S&P 500 meer dan 2% gestegen, terwijl de Nasdaq Composite meer dan 3,1% is gestegen. De Dow Jones Industrial Average had bijna 400 punten toegevoegd; een stijging van meer dan 1,3%.

Terwijl de markt nog steeds in de greep is van stijgende inflatie en angst voor wat een agressieve verkrapping door de Fed betekent, komt de opluchting van vrijdag nu beleggers beginnen te kijken naar het potentieel van twee renteverhogingen van elk 0,5% tijdens de volgende Fed-vergaderingen. Eerdere kriebels waren over wat een renteverhoging van 0,75% zou doen, met de reeds brute markten.

Donderdag sloten de S&P 500 en de Dow lager, de benchmarkindex bereikte bijna het bearish gebied en de Dow had zijn zesde verliesdag op rij geboekt.

Heropleving van de wereldwijde markt

Europese en Aziatische markten waren vrijdag ook hoger, met een pan-Europese Stoxx 600-index die bijna 1,9% steeg. De Britse FTSE 100 steeg 2,3%, terwijl in Azië de Japanse Nikkei 2,64% hoger sloot.

Elders in de markt blijft de 10-jaarsrente op staatsobligaties boven de 2,9% schommelen, met een stijging van 9 basispunten op vrijdag.

Goud is 0,6% gedaald tot $ 1.813 per ounce, terwijl Bitcoin naast aandelen is gestegen en momenteel wordt verhandeld op ongeveer $ 30.898. De benchmark crypto is de afgelopen 24 uur bijna 6% hoger.

Het bericht Aandelen stijgen, Bitcoin stijgt met 6% – Marktupdate verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*