Crypto-Prijzen.nl

$500K BTC donatie leidt tot een nieuw onderzoek naar de rellen in Capitol Hill

$500K BTC donatie leidt tot een nieuw onderzoek naar de rellen in Capitol Hill

Wetshandhavings- en onderzoeksinstanties hebben nieuwe onderzoeken geopend om de bronnen te vinden die de relschoppers in Capitol Hill hebben gefinancierd. Een rapport onthulde dit nieuws op 14 januari en merkte op dat een transactie van $ 500.000 Bitcoin (BTC/USD) leidde tot verder onderzoek naar de rellen. Voor het eerst gemarkeerd op 8 december 2020, betrof de transactie iemand die 28,15 BTC achtereenvolgens naar 22 wallets stuurde.

Volgens het rapport behoorden de meeste portemonnees die het geld ontvingen toe aan rechtse organisaties en persoonlijkheden. Hoewel het een mysterie bleef wie het geld had gestuurd, ontdekten Chainalysis onderzoekers onlangs de details van de persoon die het geld had uitbetaald. Bovendien geloven ze dat de donor bedoeld was om de extreemrechtse doelen te ondersteunen.

Hoewel de motivatie moeilijk te bewijzen is, kwamen de fondsen een maand voor de gewelddadige rellen in de hoofdstad, die kwam nadat de voormalige Amerikaanse president Donald Trump supporters had uitgenodigd om over Pennsylvania Avenue te lopen en Amerika terug te nemen.

Een extremistische donor

Naar verluidt was het geld afkomstig van een computerprogrammeur in Frankrijk die in 2013 voor het eerst een BTC adres had aangemaakt. Bij nader onderzoek ontdekte Chainalysis dat de e-mail die aan het adres was gekoppeld, was gekoppeld aan een persoonlijke blog, die inactief was sinds 2014 voordat de donor het publiceerde. een nieuwe post op 9 januari. Met name deze post kwam slechts een dag nadat het geld was uitbetaald.

Schokkend genoeg las de blogpost als een afscheidsbrief, waarbij de donor zei:

Ik kan me niet voorstellen dat ik mijn laatste dagen steeds minder zal doorbrengen, niet bijdragen aan de samenleving, niet vechten om te behouden. En dat is een van de dingen die de afgelopen jaren voor mij totaal veranderd zijn. Ik geef om wat er gebeurt na mijn dood. Daarom heb ik besloten om mijn bescheiden vermogen over te laten aan bepaalde doelen en mensen. Ik denk en hoop dat ze er beter gebruik van zullen maken.

Een van de oorzaken die de donor wilde steunen, is het herstel van de westerse beschaving. Hij betoogde dat westerlingen worden aangemoedigd om zichzelf te verafschuwen en hun voorouders en erfgoed te verwerpen.

De rechtse figuren die het geld ontvingen, zijn onder meer VDARE, de Daily Stormer en Nick Fuentes, die 13,5 BTC kreeg ter waarde van ongeveer $ 250.000.

Onderzoek naar mogelijke buitenlandse betrokkenheid bij rechtse activiteiten

In een reactie op de verkregen informatie zei Maddie Kennedy, directeur van Chainalysis Communications, dat het bewijs aantoont dat extremisten geld inzamelen. Ze voegde eraan toe dat het feit dat de donor zich buiten de VS bevond, betekent dat de zaak een internationale reikwijdte heeft. Volgens haar is dit iets waar de politie op moet letten.

Met dit onderzoek wil de regering naar verluidt toekomstige aanslagen voorkomen. Daarnaast wil het potentiële buitenlandse betrokkenheid bij rechtse activiteiten blootleggen.

Tijdens een persconferentie op 17 januari zei de Amerikaanse advocaat Michael Sherwin dat openbare aanklagers deze kwestie behandelen als een belangrijk onderzoek naar terrorismebestrijding of contraspionage. Hij voegde eraan toe dat de sonde zou zien dat speurders geld, reisgegevens, dispositie, verplaatsingen en communicatiegegevens van de betrokken mensen of entiteiten onderzoeken.

De post $500K BTC donatie leidt tot een nieuw onderzoek naar de rellen in Capitol Hill verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*