Crypto-Prijzen.nl

50% van Uniswap V3 liquiditeitsverschaffers lijdt negatief rendement

50% van Uniswap V3 liquiditeitsverschaffers lijdt negatief rendement

Ongeveer de helft van de gebruikers die liquiditeit verstrekken aan het Uniswap (UNI/USD) V3 protocol verliest geld in vergelijking met HODLing, zo bleek uit een analyse van tijdelijk verlies. In meer dan viervijfde van de geanalyseerde pools was dit verlies dominant, ook al genereert Uniswap V3 de hoogste handelskosten van elk DeFi protocol, vernam Invezz uit een persbericht.

Het nettoverlies van pools overschrijdt $60 miljoen

Uniswap pools leden $ 260 miljoen aan tijdelijk verlies en genereerden $ 199 miljoen aan handelsvergoedingen, waardoor een nettoverlies van meer dan $ 60 miljoen en een negatief rendement voor 49,5% van de liquiditeitsverschaffers overbleef. In sommige pools leed tot driekwart van de gebruikers verliezen. De proporties van gebruikers die verliezen leden in belangrijke pools waren als volgt:

  • MKR / ETH (74%)
  • USDC / ETH (62%)
  • COMP / ETH (59%)
  • COMP / ETH (59%)
  • MATIC / ETH (51%)

Presteren actieve LP’s beter dan passieve in Uniswap V3?

De studie zette vraagtekens bij de populaire overtuiging dat “actieve” LP’s beter presteren dan “passieve” LP’s in Uniswap V3. Hun bevindingen waren zelfs dat LP’s die langer dan een uur inzetten minder verloren dan degenen die voor korte perioden inzetten.

Positieduur en winstvergelijking

De auteurs vergeleken de duur van poolposities met de verdiende winst-liquiditeitsverschaffers, ervan uitgaande dat kortere termijnposities waarschijnlijker waren voor actievere LP’s. Met andere woorden, providers die de markt verlieten kort nadat ze erin waren gegaan, waren meer geneigd om een vooropgezette strategie te gebruiken en konden als actiever worden beschouwd dan degenen die langer bleven.

De winnaar

De studie vond geen correlatie tussen hogere winst en kortere termijn posities. Het tijdelijke verlies was groter dan de vergoedingen die in elk van de onderzochte groepen werden verdiend. JIT (just in time) liquiditeitsverschaffers waren de enigen die altijd geld verdienden in vergelijking met gewoon HODLen.

Deze LP’s verwijderen hun positie onmiddellijk nadat ze liquiditeit hebben verschaft voor een enkel blok om vergoedingen van aanstaande transacties te absorberen. Ze krijgen alle vergoedingen als winst omdat ze deze liquiditeit binnen het blok bieden, waardoor er geen blijvend verlies achterblijft.

De auteurs van de studie vatten het samen:

Over het algemeen en voor bijna alle geanalyseerde pools overtreft het tijdelijke verlies de vergoedingen die tijdens deze periode zijn verdiend. Belangrijk is dat deze conclusie breed toepasbaar lijkt; we hebben bewijs verzameld dat suggereert dat zowel onervaren retailgebruikers als geavanceerde professionals moeite hebben om winst te maken onder dit model.

The post 50% van Uniswap V3 liquiditeitsverschaffers lijdt negatief rendement appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*