Crypto-Prijzen.nl

21 accounts pompten de EOS ICO door wash-handel, beweert een nieuw onderzoek

21 accounts pompten de EOS ICO door wash-handel, beweert een nieuw onderzoek

Volgens nieuw onderzoek dat zich richtte op de grootste token verkoop in de geschiedenis van de crypto industrie, is er mogelijk sprake geweest van vals spel waardoor EOS (EOS/USD) tijdens zijn ICO $ 4,4 miljard kon ophalen. Hoewel de ICO jaren geleden plaatsvond, zijn de zorgen over de token verkoop nog steeds vrij vers, vooral na de recente bevindingen die zijn gepubliceerd door onderzoekers van de Universiteit van Texas.

Het onderzoek suggereert dat de ICO van $ 4,4 miljard, ondersteund door PayPal medeoprichter Peter Thiel, evenals beroemde hedgefondsbeheerders Louis Bacon en Alan Howard, mogelijk zo succesvol was vanwege prijsmanipulatie.

Er moet meteen worden opgemerkt dat het onderzoek niet beweert dat Block.one iets verkeerd heeft gedaan, omdat er geen bewijs is dat het bedrijf op enigerlei wijze betrokken was. Het suggereert echter wel dat wash-trading een belangrijke rol speelde bij de prijsvorming van EOS.

Wat is er naar verluidt gebeurd tijdens de ICO van EOS?

Het papier, getiteld “Werden ETH en EOS herhaaldelijk gerecycled tijdens de EOS Initial Coin Offering?” suggereert dat EOS was verhandeld op grote cryptobeurzen, Bitfinex en Binance. Dit werd gedaan om de prijs kunstmatig te verhogen, aangezien het proces ervoor zorgt dat een entiteit tegelijkertijd als koper en verkoper optreedt.

De vraag naar EOS was meteen behoorlijk groot, maar het lijkt erop dat het afkomstig was van 21 zeer verdachte accounts die mogelijk probeerden de indruk te wekken dat de vraag groter was dan het was. Zoals bekend, heeft een grote vraag de neiging om de marktwaarde van elk actief op te drijven, wat bijzonder gemakkelijk te doen is in de crypto industrie.

Onderzoek suggereert ook dat ongeveer 1,2 miljoen ETH, op dat moment ongeveer $ 815 miljoen, betrokken was bij de aankoop van EOS. De eigenaar(s) van de accounts blijven onbekend en het onderzoek wijst er niet op dat iemand van Block.one erbij betrokken was. Het brengt echter het hele succes van EOS in twijfel, net zoals het vermoeden bestond dat de wash-trading van Tether werd gebruikt om de BTC prijzen in 2017 te verhogen.

The post 21 accounts pompten de EOS ICO door wash-handel, beweert een nieuw onderzoek appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*