Crypto-Prijzen.nl

2021 KuCoin rapport over crypto in Turkije: hoogtepunten

2021 KuCoin rapport over crypto in Turkije: hoogtepunten

Ondanks het gebrek aan crypto regulering in Turkije, blijft het een cruciaal land voor de adoptie van deze activaklasse. KuCoin’s (KCS/USD) 2021 enquête voor Turkije bevestigde de toenemende interesse in cryptocurrencies, met name onder vrouwen en ouderen. Te midden van een financiële crisis groeit de vraag naar digitale activa.

Massale acceptatie van cryptocurrencies blijft op schema

Ongeveer twee vijfde van de internetgebruikers tussen 18 en 60 jaar heeft cryptocurrencies in bezit of heeft deze in de afgelopen zes maanden verhandeld. Iets minder dan 60% van de crypto investeerders geeft aan van plan te zijn hun blootstelling in de eerste helft van 2022 te vergroten.

Slechts 25% van de ondervraagden heeft meer dan een jaar crypto activa verhandeld. Volgens KuCoin is dit een teken dat er meer educatieve inspanningen nodig zijn om de veiligheid en stabiliteit van de markt te waarborgen.

Vrouwen halen mannen in

Vrouwen zijn bijna net zo goed vertegenwoordigd als mannen in cryptohandel en beleggen. De verhouding tussen vrouwelijke en mannelijke beleggingsrekeningen is 47%-53%. 63% van de vrouwen is crypto nieuwsgierig vergeleken met 37% van de mannen.

Leeftijd is slechts een getal

Als het gaat om cryptocurrencies in Turkije lijken activa zoals Bitcoin (BTC/USD) lijken ontworpen voor jongere mensen in het Westen, maar in Turkije tonen mensen boven de 40 een aanzienlijke interesse in het handelen in of investeren in cryptocurrencies.

Turkse inwoners die in crypto investeren, richten zich op drie hoofdconcepten:

  • Metaverse projecten
  • Stabiele munten
  • Derivaten

Turkije is geen uitzondering op de metaverse trend

Metaverse projecten zijn wereldwijd hot. Beleggers tonen een groeiende interesse in het verhandelen van projecttokens, ook al kunnen ze in het vroege stadium van de ontwikkeling van Metaverse extreem volatiel zijn.

Vraag naar stablecoins is vanzelfsprekend

De vraag naar stablecoins spreekt voor zich, omdat het blootstelling aan de USD in digitaal formaat biedt via Tether’s USDT. USDT is ook een zeer liquide activa, die door bijna elk handelsplatform ter wereld wordt ondersteund. Het wordt ook gebruikt in spot en futures handel.

Derivaten zijn essentieel voor risicobeheer

Last but not least, derivaten – futures en opties – zijn cruciale instrumenten voor risicobeheer bij het omgaan met volatiele activa.

De inflatie in Turkije staat op recordhoogte en de Turkse lira heeft bijna de helft van zijn waarde verloren. Consumenten wenden zich tot alternatieven om te voorkomen dat de koopkracht van hun spaargeld in lira daalt. Ook goud en de USD blijven gunstige opties.

Het bericht 2021 KuCoin rapport over crypto in Turkije: hoogtepunten verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*