Crypto-Prijzen.nl

2 redenen waarom de prijs van Polygon MATIC kwetsbaar wordt

2 redenen waarom de prijs van Polygon MATIC kwetsbaar wordt

De prijs van Polygon (MATIC) heeft de afgelopen maanden enorm onder druk gestaan, omdat er zorgen over de toekomst blijven bestaan. De munt wordt verhandeld op $ 1,3720, wat ongeveer 53% onder het hoogste niveau van dit jaar is. De marktkapitalisatie is gedaald tot ongeveer $ 9,47 miljard.

Toekomst van Polygoon

Polygon is een layer 2-netwerk waarvan het doel is om applicaties te helpen schalen die zijn gebouwd met het netwerk van Ethereum. Het doel van deze sidechain is ervoor te zorgen dat applicaties die in Ethereum zijn gebouwd aanzienlijk sneller en kosten effectiever zijn.

De behoefte aan dit platform is het feit dat Ethereum bekend staat om zijn inefficiëntie. Als platform van de tweede generatie is de transactiesnelheid vaak traag en kostbaar. Daarom kunnen ontwikkelaars door een sidechain zoals Polygon te gebruiken, hun apps optimaliseren en een vriendelijker ecosysteem creëren.

De ontwikkelaars van Ethereum zijn nu hard aan het werk om deze uitdagingen op te lossen, terwijl het overgaat van een proof-of-work naar een proof-of-stake-netwerk. Het uiteindelijke platform zal ook een sharding mechanisme hebben dat het aanzienlijk sneller zal maken.

Sharding is een methode die blokken verdeelt in kleinere stukken, ook wel shards genoemd. Dit proces helpt daarom de doorvoer van het netwerk te vergroten. Als gevolg hiervan zal Ethereum duizenden transacties per seconde kunnen verwerken.

Hierdoor is de Polygon-prijs gedaald omdat beleggers zich zorgen maken of layer 2-netwerken nodig zullen zijn, nadat deze overgang later dit jaar wordt voltooid.

Polygon activiteit vertraagt

Een andere reden is dat de activiteit in Polygon de afgelopen maanden is afgenomen. Volgens DeFi Llama heeft Polygon 234 DeFi-projecten, wat een aanzienlijk hoog aantal is. De totale waarde die erin zit, is echter gedaald tot ongeveer $ 4 miljard. De TVL is gedaald van een recordhoogte van meer dan $ 8 miljard. Daarentegen heeft de onlangs gelanceerde Cronos een TVL van $ 4 miljard.

Het belangrijkste is dat veel Ethereum-projecten die naar Polygon zijn verhuisd, weinig activiteit hebben gezien. AAVE heeft bijvoorbeeld een TVL van ongeveer $ 930 miljoen in Polygon. Dit is een aanzienlijk laag bedrag gezien het feit dat AAVE een TVL heeft van meer dan $13 miljard. Dezelfde situatie wordt gezien in andere projecten zoals Curve, Balancer en SushiSwap.

Het bericht 2 redenen waarom de prijs van Polygon MATIC kwetsbaar wordt verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*