Crypto-Prijzen.nl

$1,4 miljard aan illegale cryptotransacties – 33 personen aangeklaagd in Korea

$1,4 miljard aan illegale cryptotransacties – 33 personen aangeklaagd in Korea

South Korea

Seoul’s Central Customs onderzoekt momenteel 33 mensen die naar verluidt in de illegale overzeese cryptocurrency transacties van 1,69 biljoen won (1,48 miljard dollar) in Zuid-Korea betrokken waren.

Volgens het rapport zijn de personen gepakt tijdens een pan-gouvernementeel onderzoek. Ze worden nu beschuldigd van het plegen van financiële misdrijven zoals het witwassen van geld en fraude. Terwijl 15 van de verdachten een boete krijgen, worden er momenteel 14 vervolgd. Nog vier worden nog onderzocht.

“Overdracht van virtuele activa onder het mom van handels-, reis- of studiekosten is ten strengste verboden”, verklaarde een douanebeambte van Seoul, eraan toevoegend dat degenen die zich schuldig hebben gemaakt aan overtredingen zullen worden aangeklaagd en vervolgd.

De personen werden gepakt als onderdeel van een pan-overheidsonderzoek en zouden financiële misdrijven hebben begaan, zoals fraude en het witwassen van geld. Er worden momenteel namelijk 14 verdachten vervolgd, 15 kregen een boete en nog eens vier lopen worden nog steeds onderzocht.

Het strafbare feit viel onder drie categorieën

Het onderzoek werd uitgevoerd van april tot september 2020, met een focus op misdaden die verband houden met cryptocurrencies en andere digitale valuta voor witwassen en fraude.

Lee Dong-Hyun van de Centrale Douane van Seoul, die het onderzoek gedetailleerd heeft beschreven, zei dat het strafbare feit onder drie categorieën viel.

De eerste groep was betrokken bij de handel in vreemde valuta, wat in Zuid-Korea volledig verboden is.

Uit het onderzoek bleek dat ongeveer 50% ($ 700 miljoen) van de fondsen verband houdt met illegale deviezen. Ook werd ontdekt dat een derde partij betrokken was bij de overboeking van een groot deel van het geld nadat het van een cryptobeurs was opgenomen.

Ongeveer $ 680 miljoen van de vermeende fondsen werden overgedragen voor versterkte overschrijvingsrecords tijdens de overzeese aankoop van crypto activa. Nog eens $ 83 miljoen was afkomstig van geldopnames uit het buitenland om crypto-aankopen te doen met Koreaanse creditcards.

The post $1,4 miljard aan illegale cryptotransacties – 33 personen aangeklaagd in Korea appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*